lauantai 19. huhtikuuta 2014

Brighton - do you want to go to the seaside?

Viikko merta ja hyvää säätä takana. Oltiin Assin, Essin, Linnean, Oonan ja Saarukan kanssa koulun kautta STS:n kielikurssilla Brightonissa. Oli ihan mahtava reissu ja en jaksa odottaa ens vuoden kirjotusten jälkeistä matkaa Turkkiin!
Asuttiin pareittain omissa host-perheissä, me oltiin Linnean kanssa samassa. Meille kävi vähän hassusti ekan host-perheen kanssa. Olot ei ollut ihan sellaset kun oletettiin, joten vaihdettiin perhettä. Lopulta tilanne johti siihen, että eka host-äiti laitto oven takalukkoon, eikä päästäny meitä ulos. Päästiin kumminkin ihanaan uuteen perheeseen ekan päivän jälkeen, joten np!
Ekat päivät kulutettiin pääasiassa shoppaillessa ja kuvaillessa. Toisin kun viime vuonna millon meillä meni Assin ja Erikan kanssa vähän yli, tänä vuonna oltiin melko maltillisia. Eniten odotettiin Primarkkiin pääsyä (opiskelijabudjetti). Teen ostoksista (joskus toivottavasti tän kuun vuoden puolella) taas erillisen postauksen.
Koulua oli joka arkipäivä yhdeksästä yhteen. Koulussa oli oikeesti tosi jees ja harjoteltiin lausumista ja tehtiin erilaisia pieniä projekteja. Vapaa-aikaa oli tosi paljon, varsinkin mulla ja Assilla, jotka käytiin tää kurssi jo viime vuonna eikä meiän tarvinnu enää tehä tiettyjä juttuja tänä vuonna. Vapaa-ajalla shoppailtiin, chillattiin meren rannassa ja syötiin enemmän roskaruokaa ja herkkuja kun koskaan. 
Meiän uuden host-perheen naapurusto oli tosi nätti. Vaikka Brightonin keskustassa asuvat ihmiset ei Coldeania laske Brightoniin kuuluvaks, me Linnean kanssa tykättiin siitä tosi paljon. Meiän huoneen ikkunasta näki hevosia. Siis ihan oikeita hevosia ihan jäätävän kokosilla vihreillä kukkuloilla. Verrattuna tähän Suomen tasaseen harmaaseen paskaan toi vihreys oli ihan älyttömän hieno!
Yks reissun kohokohdista oli hetken mielijohteesta johtunut hyppy sellasessa randomkuminauhajutussa. Koitin ettiä netistä tälle nimee, mut en löytäny. Siis sellanen paikka mis oli kaks pylvästä joista roikku ihan saakelisti kuminauhoja, sut laitettiin huolen valjaisiin niitten väliin ja kiristettiin niin paljon että ponnahdit ilmaan. Adrenaliinin määrä oli huikee, toivottavasti ens kesänä pääsen vihdoin testaan benjihyppyä!
Viikko tuolla tuntu ihan ikuisuudelta, en olis millään halunnu lähtee Suomeen. En kuitenkaan meinaa keksiä mitään kirjotettavaa, kaikki jotenkin vaa meni hirveetä vauhtia. Eka asia mikä tulee mieleen on se miten järkyttävän kokosia annoksia britit syö! Ihan sama missä olin, niin joka tuutista tulee kamalat määrät ruokaa. Lihoin 2 kiloo ton viikon aikana, vaikka käveltiin joka päivä kymmeniä kilometrejä. GJ Britannia.
Käytiin Assin kanssa myös Brighton Pierillä yhessä laitteessa. Yks lippu makso sen 7 € niin ei kauheesti viittiny siä aikaa viettää, mutta yhteen laitteeseen kumminkin riitti rahat. Oispa tua ollu kamera mukana, näkymät Brightoniin ja merelle tuolta ylhäät oli yksinkertasesti vaan upeet.
Ainoot pakolliset kohteet, jossa mun tänä vuonna Brightonissa piti tänä vuonna käydä oli Royal Pavilion ja joku taidemuseo. Kummassakaan ei tietenkään saanu kuvata, joten ei tietenkään oo mitään kuvia. Niissä oli oikeestaan ihan jees käydä, ku sai tietää jotain Brightonin historiasta. 
Välillä tuntu että, porukka varmaan kelaili ollaanko joku kävelevä Dr Denim ja Converse mainos.
Oltiin etukäteen tehty listat kaikista kaupoista missä piti käydä Birghtonissa ja missä Lontoossa. Englannissa sai tosi monessa kaupassa opiskelijakortilla alennusta, joten sellanen kannattaa hankkia, jos on Englantiin lähdössä.
Oli myös tosi jees kun ei ollut nettiä, niin kaikki ei roikkunu kokoajan puhelimella. Enemmän tollasta kiitos! Mutta toisaalta sitä ilonmäärää kun löydettiin paikka missä oli wifi ja kaikki pääsi tarkistaan whatsappin ja instagramin.
Lauantaina ja sunnuntaina käytiin Lontoossa, jossa tulikin kuvattua reippaasti melkein puolet tän reissun kuvista. Koska kuvia tosiaan on niin jumalattomasti, teen siitä ihan erillisen postauksen myöhemmin. 
Hengattiin aika paljon Assin, Essin ja Linnean kanssa nelisteen, mutta aina ku oli ruoka kyseessä ni Saarukka ja Monski oli paikalla. Yks kivoimmista hetkistä oli Krispy Kremessä käyminen! Miksei Arnoldsista saa tollasia herkkuja.
Vikana iltana niinkun monena muunakin iltana käytiin Dos Sombrerosissa nachoilla. Mua ja Linneaa katottiin tosi oudosti ku sanottiin että halutaan meiän nachot ilman guacamolea, salsaa ja jalopeenoja. "Really, no halapenjos?" Viimesen illan kunniaks aateltiin ottaa margaritat, mutta kaikkien pettymykseks ne oli ihan hirveetä kuraa. Alkoholiton versio mulle ens kerralla kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti